Суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі за “потрібне рішення”

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на одержанні хабаря у 35 тисяч доларів США за ухвалення “потрібного рішення”.

Про це повідомили на сайті Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Слідство встановило, що суддя запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці інших суддів у справі представник компанії мав надати хабаря.

Передача грошей відбулась 28 листопада. 10 тисяч доларів США суддя-посередник залишив собі, а 25 тисяч поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Ті після отримання коштів розділили їх між собою.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода.

“Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в травні 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та НАБУ викрили корупційну схему у Верховному Суді. Детективи підтвердили інформацію, яка ширилась у медіа, щодо затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Він став найвисокопоставленішим затриманим суддею в історії України.

Читайте також: “Як так сталося?”: п’ять відповідей на питання про ситуацію у Верховному Суді, де взяли рекордний хабар

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter