Суд у справі волонтера Цибульського переніс засідання через зміну адвоката

Дата: 01 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва переніс розгляд справи про начебто незаконний продаж автомобілів волонтером Сергієм Цибульським через зміну адвоката.

Про це виданню ZMINA повідомив волонтер Сергій Цибульський.

Волонтер Сергій Цибульський. Фото з фейсбуку

“Суд дав час новому державному адвокату ознайомитись з матеріалами справи і тому призначив розгляд справи на середину серпня. Щодо іншого мого адвоката, то він не приступив до роботи, тому що ще немає рішення кваліфікаційної комісії”, – зазначив Цибульський. 

Наступне засідання у справі волонтера відбудеться 8 серпня в Шевченківському районному суді Києва.

Нагадаємо, що Бюро економічної безпеки України підозрює Цибульського в тому, що він незаконно отримував прибуток від продажу автомобілів, які ввозили до України як гуманітарну допомогу. Торік у вересні до його автосалону прийшли силовики й вилучили сім автомобілів та особисті речі волонтера.

Водночас сам чоловік відкидає ці обвинувачення і вважає справу проти нього сфабрикованою та планує виграти її в суді. Адже, за його словами, навіть документи, оформлені силовиками в його справі, містять низку суперечностей.

Відомо також, що вилучені з автосалону Цибульського машини Бюро економічної безпеки передало на потреби тероборони, попри те, що суд постановив залишити їх на зберіганні, бо вони є речовим доказом. Волонтер вважає це суттєвим перевищенням повноважень силовиків. 

Раніше ZMINA повідомляла, що лютому 2023 року Шевченківський районний суд міста Києва відмовив волонтеру Сергію Цибульському в закритті справи про начебто незаконний продаж автомобілів, які ввозили до України як гуманітарну допомогу. Адвокат волонтера переконаний, що обвинувальний акт скерували до суду з порушенням строків досудового розслідування, а тому справу мають закрити.

Раніше на засіданні адвокат волонтера подав клопотання про порушення строків передання до суду справи. За його словами, це законна підстава для закриття провадження, але прокурор переконує, що відправив справу Цибульського фельд’єгерською службою, а тому строки не пропущено.

Під час підготовчого засідання суддя Олексій Глань не підтримав клопотання захисту повернути прокурору обвинувальний акт на доопрацювання, а до цього суд запросив додаткові документи в справі та взяв час на ознайомлення з ними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter