Столичні поліцейські заради 500 гривень вивезли чоловіка в ліс, побили там та пограбували

Дата: 06 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві під варту взяли двох поліцейських, яких підозрюють у перевищенні влади, вимаганні, незаконному позбавлені волі та крадіжці. 

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Лісовий масив у Києві

1 липня опівночі двоє працівників поліції охорони Оболонського райвідділку під надуманим приводом зупинили громадянина Вірменії та почали вимагати в нього 500 гривень. Коли той відмовився платити, правоохоронці змусили сісти його до автівки та вивезли в безлюдне місце в районі Лісового масиву столиці. 

Поліцейські били чоловіка гумовими кийками та руками, а після цього відібрали в нього 500 гривень. Також зловмисники вкрали в потерпілого бездротові навушники, якими розпорядилися на власний розсуд.

Наразі поліцейським повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів з лав поліції звільнили 142 людини, однак керівництво Нацполіції закликає не вішати ярликів на весь багатотисячний колектив через непорядність окремих осіб.

Нещодавно службове розслідування не виявило протиправних дій у поведінці правоохоронців з Києва, які в ніч з 18 на 19 травня затримали й побили чоловіка, бо він видався їм підозрілим. 

Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною. За неповний рік тих, хто не довіряє їй, лише побільшало

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter