Справи Майдану: колишньому прокурору повідомили про підозру

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру за декількома статтями колишньому прокурору відділу столичної прокуратури, а наразі чинному адвокату.

Про це повідомили у відомстві. 

Слідство встановило, що 21 січня 2014 року колишній прокурор погодив повідомлення про підозру в масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. Згодом активістів заарештували. Чоловіку інкримінують незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб. Також його підозрюють у зловживанні службовим становищем, службовому підробленні й залученні явно невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у скоєнні особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо, що нещодавно двом ексберкутівцям оголосили підозри за ймовірну фальсифікацію доказів щодо майданівця. Правоохоронці надали свідомо неправдиві свідчення про нібито участь останнього в масових заворушеннях на Грушевського, що супроводжувалися знищенням майна. Через це майданівцю повідомили про підозру та взяли під варту за особливо тяжкий злочин, якого він не скоював.

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter