Ексберкутівцям оголосили підозри за ймовірну фальсифікацію доказів щодо майданівця

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Двом колишнім міліціонерам полку особливого призначення “Беркут” підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області оголосили підозри. 

Про це повідомили в ДБР.

Колишніх силовиків підозрюють у незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів у центральній частині міста Києва, а також у наданні слідчому свідомо неправдивих свідчень зі штучним створенням доказів обвинувачення. Слідчі з’ясували, що 22 січня 2014 року колишні беркутівці сфальсифікували докази щодо одного з незаконно затриманих учасників Євромайдану. Правоохоронці надали свідомо неправдиві свідчення про нібито участь останнього в масових заворушеннях на Грушевського, що супроводжувалися знищенням майна. Через це майданівцю повідомили про підозру та взяли під варту за особливо тяжкий злочин, якого він не скоював.

Нагадаємо, що нещодавно Офіс генерального прокурора спільно з ДБР повідомив про підозру двом колишнім працівникам “Беркуту”, які сфальсифікували свідчення проти трьох майданівців. Йдеться про Дмитра Москальця, Юхима Дишканта та Артура Ковальчука, яких затримали в січні 2014 року, коли вони поверталися додому після чергування на Майдані. 

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter