Справи Майдану: екскомандир і троє співробітників кримського “Беркуту” отримали підозру 

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому командиру “Беркуту” УМВС України в місті Севастополі та ще трьом співробітникам цього ж підрозділу. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у своєму телеграм-каналі. 

За даними слідства, колишні правоохоронці упродовж січня–лютого 2014 року брали активну участь у незаконній протидії мирним акціям протесту у столиці.

З 26 лютого 2014 року після повернення з Києва до Севастополя вони протиправно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, яка зберігалась за місцем дислокації спецпідрозділу. 

Пізніше за попередньою змовою з представниками РФ та іншими особами, які надавали допомогу державі-агресору у підривній діяльності проти України, підозрювані використали цю зброю під час блокування автошляхів сполучення між АР Крим та Херсонською областю. Таким чином вони сприяли РФ у здійсненні анексії територій Севастополя та АР Крим.

Підозрюваним інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, а також заволодіння вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовим становищем. 

Нагадаємо, раніше Офіс генерального прокурора оскаржив рішення Дніпровського райсуду Києва, який закрив справу ексберкутівців Вадима Бетлія та Олега Козачишина щодо розгону Майдану через закінчення строків давності для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter