ОГП оскаржив рішення Дніпровського райсуду, який закрив справу ексберкутівців про розгін Майдану через закінчення строків давності

Дата: 02 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора оскаржив рішення Дніпровського райсуду Києва, який закрив справу ексберкутівців Вадима Бетлія та Олега Козачишина щодо розгону Майдану через закінчення строків давності для притягнення до відповідальності.

Про це повідомив керівник департаменту в справах Майдану Офісу генерального прокурора Олексій Донський у коментарі виданню “Українська правда”.

На фото: керівник департаменту в справах Майдану Офісу генерального прокурора Олексій Донський

За його словами, суди з цих підстав уже закрили п’ять справ стосовно шести фігурантів щодо 30 листопада 2013 року, водночас 24 справи ще розглядаються в різних інстанціях.

“Лише впродовж 2023 року по подіях 30 листопада винесено обвинувальні вироки та засуджено сім працівників підрозділу “Беркут” у справах, обвинувальні акти в яких скеровано до суду в минулі роки”, – сказав Донський. 

Загалом щодо розгону Майдану, сказав прокурор, є сім обвинувальних вироків стосовно дев’яти осіб. 15 справ щодо 25 осіб все ще розглядаються в судах першої інстанції, а всього в судах, рахуючи апеляційну і касаційну інстанцію, щодо 30 листопада – 24 справи стосовно 36 осіб.

Раніше Київський апеляційний суд не провів дебати в справі про катування протестувальників на стадіоні “Динамо” 20 січня 2014 року через відсутність адвокатки Наталії Вознюк. Потерпілі вбачали в цьому затягування розгляду справи, адже строки давності в ній спливають уже 20 січня 2024 року.

Нагадаємо, профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter