Суд не провів дебати в справі про катування протестувальників на стадіоні “Динамо” у 2014 році через відсутність захисниці беркутівця

Дата: 11 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 11 грудня, у Київському апеляційному суді зірвалися дебати в справі про катування протестувальників на стадіоні “Динамо” 20 січня 2014 року через відсутність адвокатки Наталії Вознюк. Потерпілі вбачають у цьому затягування розгляду справи, адже строки давності в справі спливають уже 20 січня 2024 року.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група у своєму телеграм-каналі. 

Розгляд справи про катування протестувальників на стадіоні “Динамо” 20 січня 2014 року в Київському апеляційному суді. Фото: АДГ

Суд планував розглянути апеляційні скарги на виправдувальний вирок харківському беркутівцю Андрію Хандрикіну.

На початку засідання, яке було призначено сьогодні на 11:00, суд повідомив, що захисниця колишнього беркутівця Наталія Вознюк подала клопотання про перенесення розгляду справи. Посилається адвокатка на те що, зайнята в іншій справі за обвинуваченням екскомандира львівського “Беркуту” Ростислава Пацеляка. Проте справу, на яку посилається адвокатка, заплановано на 14:00. Тобто через три години після цього засідання. 

За словами Адвокатської дорадчої групи, сторона обвинувачення та представники потерпілих вбачають у таких діях захисниці Наталії Вознюк затягування строків розгляду справи. Вони наполягали на продовженні судового розгляду справи без її участі.

Зазначимо, що сьогодні апеляційний суд мав закінчити дебати в справі. 

Як повідомив представник потерпілого, після сьогоднішнього засідання суд вирішив звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, щоб притягнути Наталію Вознюк до відповідальності.

Наступне засідання заплановано на 14:00 18 грудня 2023 року.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань заявило про те, що розслідування справ про розгін протестувальників 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності, а також про розстріли демонстрантів на вулиці Інститутській 18–20 лютого 2014 року перебувають на фінішній прямій.

Також колишньому керівництву Служби безпеки України та двом десяткам співробітників Федеральної служби безпеки Росії повідомили про підозру в справах Майдану. 

Профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Фото обкладинки: харківський беркутівець Андрій Хандрикін. Автор: Артем Ващенко, Громадське 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter