Справи Майдану: ексголові Дніпровського райсуду Києва повідомили про підозру

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Представники Офісу генерального прокурора повідомили про підозру колишньому голові Дніпровського районного суду Києва – судді у відставці, а нині адвокату.

Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора України

Ексголові суду інкримінується незаконне перешкоджання проведенню мітингів і демонстрацій, вчинене службовою особою (ст. 340 Кримінального кодексу України).

Колишньому голові Дніпровського суду м. Києва Хімічу вручили нову підозру в справах Майдану. Цього разу – за перешкоджання мирним зібранням шляхом позбавлення учасників поїздки до “Межигір’я” прав керування на підставі сфальшованих документів“, – написав адвокат, колишній член Громадської ради доброчесності Роман Маселко у своєму фейсбуці.

За даними слідства, заради залякування мітингувальників, які 29 грудня 2013 року були учасниками руху автоколони від Хрещатика до резиденції “Межигір’я” експрезидента, суддя за відсутності доказів притягнув до адміністративної відповідальності двох осіб за нібито невиконання водіями вимог про зупинку (ст. 122-2 КУпАП).

25 січня 2014 року суддя призначив їм найбільш суворий вид адміністративного стягнення за таке правопорушення – позбавлення права керування транспортним засобом. Разом з цим слідством встановлено, що притягнуті до відповідальності громадяни взагалі не брали участі в автопробігу до “Межигір’я” і навіть не мали водійських посвідчень“, – йдеться в повідомленні.

Крім того, один із громадян має інвалідність першої групи та потребує сторонньої допомоги для пересування.

Нагадаємо, що очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова під час свого виступу у Верховній Раді пообіцяла закінчити слідство в основних справах Майдану вже цього року. 

Відомо, що за сім років за звинуваченнями в злочинах, скоєних проти учасників Революції гідності, набув чинності лише 21 вирок. Затягування судами розгляду матеріалів у справах Майдану, згідно з позицією Офісу генерального прокурора, перетворилося на тенденцію. 

На шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Фотографія обкладинки: Офіс генерального прокурора України

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter