ДБР готує дві нові підозри щодо розгону студентського Майдану

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань готує дві нові підозри щодо розгону студентського Майдану в листопаді 2013 року. 

Про це повідомляє видання The Insider.

За словами в.о. керівника управління ДБР в справах Майдану Артема Яблонського, наразі слідчі погоджують ці підозри з Офісом генерального прокурора. Під час зустрічі з ГО “Родини Героїв Небесної сотні” він також пообіцяв родинам нові результати в розслідуваннях найближчим часом.

“На найближчі дні планується дві підозри по розгону студентів, якщо їх погодить прокуратура”, – сказав Яблонський.

Правоохоронець також розповів, що у відділі ДБР у справах Майдану не проводиться конкурс через карантин.

“За дорученням керівництва всі слідчі, які працювали у відділі в справах Майдану в ГПУ і перевелися до ДБР раніше, ще до масового переведення без конкурсу цього року, вони переходять до нас. Тому до часу, коли буде оголошено конкурс на вакантні посади, у нас уже може не залишитися вакансій”, – сказав Яблонський.

Нагадаємо, що нещодавно очільницею Офісу генерального прокурора стала колишня тимчасова директорка ДБР Ірина Венедіктова. Під час своєї роботи в ДБР Венедіктова відзначилася декількома гучними скандалами та заявами. Так, зокрема, вона призначила на посади своїх заступників Олександра Бабікова та Олександра Соколова. Перший відомий тим, що працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича. Після призначення Бабіков намагався спростувати інформацію активістів про зв’язки з колишнім президентом, проте згодом на підтвердження їхніх слів з’явилися документи. 

Також Венедіктова відома тим, що пропонувала скасувати закон про амністію майданівців, адже він нібито заважає притягати до відповідальності причетних до вбивств силовиків

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter