Справа Гандзюк: суд не розглянув апеляцію Мангера та Левіна через відвід судді

Дата: 15 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд 14 листопада не зміг розглянути апеляцію колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата Олексія Левіна в справі про напад на активістку Катерину Гандзюк через самовідвід одного із суддів.

Про це повідомляє ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” на своїй сторінці у фейсбуці. 

Дніпровський суд зачитує вирок у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Фото: Людмила Тягнирядно

За словами активістів, про самовідвід заявив суддя Вадим Ігнатенко з колегії суддів. Своє рішення пояснив тим, що він до того брав учать в одному із судових засідань, пов’язаних зі справою. Тепер суд має повторно автоматично розподілити справу.

Також суд задовольнив клопотання про трансляцію засідань на ютубі. 

Наступне засідання запланували на 5 лютого 2024 року.

Раніше Дніпровський районний суд Києва 26 червня ухвалив вирок у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Колишнього голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна позбавили волі на 10 років. 

Мангер і Левін оскаржують рішення суду в Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, під час судових засідань виконавець нападу на Гандзюк Микита Грабчук заявив, що у 2018 році вчинив би напад навіть без грошової винагороди. Водночас він назвав убивство “найстрашнішою помилкою”.

Також суд допитав експертів про дані з телефона Левіна, до цього допитали колишнього голову ОДА Андрія Гордєєва, а ще раніше допитали експерта-поліграфолога, який брав участь у перевірці, зокрема, Сергія Торбіна.

Справу про напад на Гандзюк передали на розгляд до Дніпровського райсуду Києва ще в серпні 2020 року. Активісти ініціативної групи “Хто замовив Катю Гандзюк?” вважають, що затягують справу адвокати обвинувачених.

Нагадаємо, що Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. За це п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

ZMINA також писала про те, що підозрюваного в організації нападу на Катю Гандзюк Мангера не взяли до ЗСУ на час війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter