Підозрюваного в організації нападу на Катю Гандзюк Мангера не взяли до ЗСУ на час війни – медіа

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Обвинуваченому в організації смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк — Владиславу Мангеру — відмовили у вступі до лав ЗСУ на час війни. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Watchers.

Фото: Радіо Свобода

Про те, що Мангер просив відпустити його з в’язниці, аби піти на війну, раніше повідомляли активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк”. Водночас вони нагадували, що сама Гандзюк неодноразово звинувачувала Мангера у проросійських поглядах. 

“Мангер позиціонує себе як патріота, але ми всі пам‘ятаємо, що він був помічником у відвертого ватніка та зрадника регіонала (Олексія. – Ред.) Журавка, який втік в РФ після Революції Гідності… Ми переконані, що давши волю Мангеру ми отримаємо ще одного ворога, який буде працювати на стороні окупантів”, – писали вони.

Джерела журналістів Watchers наголосили, що Мангер та інший обвинувачуваний у справі нападу Олексій Левін знаходяться та знаходитимуться у СІЗО й надалі.

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. За це п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Про підозру в організації нападу на активістку повідомили голові Херсонської облради Мангеру та експомічнику депутата Херсонської облради Олексію Левіну. Їхню справу розглядає Дніпровський райсуд Києва. У червні минулого року суд завершив дослідження письмових доказів, а зараз перейшов до допиту свідків. Обидва обвинувачені перебувають під вартою. 

На останньому засідання у справі, що відбулось 22 лютого, суд допитав двох активістів та друзів Гандзюк як свідків обвинувачення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter