“В’язні, яких відпустять з тюрми воювати за Україну, мають значний бойовий досвід”, – генпрокурорка

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що в’язні, яких відпустять з тюрми воювати за Україну, хочуть боронити батьківщину, мають значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014–2015 роках і є запеклими противниками “русского мира”. 

Про це вона розповіла у відеозверненні на своїй сторінці у фейсбуку. 

Скриншот з відеозвернення

Венедіктова наголосила, що, по-перше, це не масова акція, а дуже виважений і точковий крок:

“Населенню хвилюватися за те, що через це кримінал заполонить вулиці, не варто. А тим, хто відбуває покарання, сподіватися на “день відкритих дверей” теж. Кожен зі звільнених має значний бойовий досвід у зоні АТО у 1415-му роках. Усі вони є запеклими противниками “русского мира”, а один узагалі автор відомої пісні українських уболівальників про головного агресора. Щодо кожного індивідуально оцінено всі ризики та визначено механізми контролю за ними”.

Генпрокурорка повідомила, що в Україні досить воїнів: за два дні мобілізували майже 100 тисяч громадян, половина з яких – резервісти тероборони.

Водночас вона додала, що захищати Батьківщину не тільки обов’язок, а й право, тож “особи, які оступилися, але хочуть допомогти боронити рідну землю, заслужили цей шанс”.

Венедіктова також зазначила, що прокурори по всій країні знімають арешти та передають на потреби ЗСУ і Нацгвардії техніку, озброєння та пальне, вилучені під час розслідування кримінальних проваджень. 

Так, уже передано понад 10 тисяч тонн пального, бронетехніку та зброю.

Водночас прокуратура працює над притягненням до відповідальності кожного загарбника та керівництва Росії, щоб жоден постріл окупанта не залишився без реакції правоохоронців. 

Правозахисники також збирають докази злочинів проти цивільного населення, кожен та кожна можуть долучитися

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter