Шуфрича можуть підозрювати у державній зраді

Дата: 15 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляють журналіст Юрій Бутусов та “Українська правда“. 

Фото: фейсбук-сторінка Юрія Бутусова

Понад 50 обшуків у справі відбуваються 15 вересня. 

За даними слідчих, на яких посилається УП, Шуфрич співпрацював зі співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом Володимиром Сівковичем. ZMINA розповідала, що останнього заочно судитимуть за розгін студентського Майдану. 

За словами Бутусова, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії, розповсюджуючи російську пропаганду та просуваючи антиукраїнську політику. 

Офіційно правоохоронці поки ситуацію не коментували. 

Чимало депутатів забороненої торік ОПЗЖ почали співпрацювати з російськими окупантами після 24 лютого: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в Енергодарі – Андрій Шевчик, в Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський показав дорогу до міста окупантам, а його колега в окупації займалася поширенням російської пропаганди. 

Серед членів ОПЗЖ також колишній мер Святогірська Володимир Бандура, який, за словами самих російських терористів, був подвійним агентом

Нагадаємо, що попри заклики громадськості, Шуфрич досі лишається головою парламентського Комітету з питань свободи слова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter