Мер Святогірська зголосився очолити окуповане росіянами місто: ватажок бойовиків Пушилін каже, що посадовець був подвійним агентом

Дата: 13 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Мер міста Святогірськ, що на півночі Донеччини, погодився на пропозицію окупантів очолити російську адміністрацію в населеному пункті. 

Про це повідомив ватажок бойовиків так званої “ДНР” Денис Пушилін

Володимир Бандура. Фото: svoi.city

Російські військові окупували Святогірськ 7 червня, а напередодні цього обстріляли Всіхсвятський скит Святогірської лаври.

Невдовзі після цього мер Святогірська Володимир Бандура почав розповідати, що церкву нібито підпалили українські військові, а також сказав, що “нацисти вбивають священнослужителів та ченців”. Через це в ДБР розпочали кримінальне провадження за статтею “Державна зрада”, а згодом повідомили йому й про підозру. 

За словами ватажка бойовиків Пушиліна, з очільником Святогірська він “давно на зв’язку”.

“Зі зрозумілих причин він змушений був приховувати свою позицію”, – каже терорист. 

Бандура разом з ватажком бойовиків “ДНР” Денисом Пушиліним. Фото: телеграм-канал Дениса Пушиліна

Бандура став очільником Святогірська у 2020-му. Балотувався він від політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”.

Він не перший депутат від ОПЗЖ в Україні, який почав співпрацювати з російськими окупантами: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в ЕнергодаріАндрій Шевчик, а в Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський показав дорогу до міста окупантам. Рада національної безпеки та оборони на час воєнного стану зупинила діяльність низки проросійських партій, зокрема й ОПЗЖ. 

Від початку повномасштабного вторгнення ДБР відкрило вже 480 кримінальних справ за підозрою в колабораціонізмі й державній зраді. 

Нагадаємо, що двом мешканкам Луганщини загрожує до 10 років позбавлення волі за співпрацю з окупантами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter