Двом мешканкам Луганщини загрожує до 10 років позбавлення волі за співпрацю з окупантами

Дата: 11 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Двом мешканкам Луганщини повідомили про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. 

Про це розповіли у ДБР. 

Одна з підозрюваних до початку російського вторгнення працювала рядовим співробітником управління Держказначейства у Сватовому. Після того як російські військові окупували населений пункт вона погодилась очолити “Управление Государственного казначейства” так званої “ЛНР” у районі.

Інша підозрювана обіймала посаду бухгалтерки у Станично-Луганському районному центрі зайнятості, а після приходу російських військ прийняла пропозицію стати виконуючою обов’язки начальника так званого “Территориального отделения Государственного учреждения – Республиканского центра занятости Луганской Народной Республики в Станично-Луганском районе”.

Обом жінкам за співпрацю з окупантами загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 15 років.

Від початку повномасштабного вторгнення ДБР відкрило вже 480 кримінальних справ за підозрою в колабораціонізмі й державній зраді. 

Нагадаємо, що парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.

Фотографія обкладинки: Радіо Свобода 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter