Шуфрич заявив, що добровільно не залишить посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Народний депутат Нестор Шуфрич добровільно не піде з посади голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Про це він сказав в інтерв’ю “Детектору медіа”.

Нестор Шуфрич. Джерело: пресслужба Верховної Ради

Раніше Шуфрич добровільно вийшов зі складу Національного олімпійського комітету України (НОКУ), однак з парламентським комітетом ситуація інша, вважає він.

“Вихід з НОКУ — питання не політичне. Просто заради заспокоєння ситуації в НОКУ і щоб цей процес не був політизований ми прийняли таке рішення. Хочу, щоб Олімпійський комітет, якому я віддав 20 років своїх зусиль, продовжував стало працювати в нормальному режимі… Що ж до Верховної Ради, то це виключно міжпартійний і політичний орган. Тут політика від А до Я. Тому уникати неполітизації будь-яких процесів у парламенті є просто безглуздо”, сказав нардеп.

За його словами, після повномасштабного вторгнення Росії комітет зробив низку заяв щодо роботи журналістів під час війни, висловлював співчуття рідним кожного загиблого представника українських і закордонних медіа. Були звернення комітету до РНБО, МЗС, МВС, Омбудсмана щодо зниклих журналістів, загалом цього року комітет провів 33 засідання, нагадав він.

Одне з найважливіших питань, за словами Шуфрича, ініційоване особисто ним, рішення про захист журналістів, які працюють на фронті, та фінансової компенсації в разі поранення чи смерті.

“Ми ініціювали цей законопроєкт, але наші пропозиції були потім враховані в проєкті, який зареєстрував Комітет соціальної політики. Були великі суперечки під час обговорення. Бо мої пропозиції стосувалися не тільки страхування, а й прямих компенсацій від держави в разі поранення або смерті. Але вийшли в результаті на компромісний варіант: уже ухвалений закон“, заявив нардеп.

З вимогою зняти Шуфрича, обраного до парламенту від партії “Опозиційна платформа За життя” (нині заборонена в Україні), з посади голови парламентського комітету свободи слова раніше виступив Рух “Чесно”.

Ексчленкиня парламентського Комітету свободи слова Тетяна Циба заявила, що Шуфрич не має морального права очолювати його. 

Водночас нардеп, секретар Комітету ВР з питань свободи слова Сергій Швець сказав, що Шуфрич є ефективним на цій посаді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter