Депутатка ОПЗЖ з Ізюма в російській окупації відкрила пропагандистську газету: їй загрожує довічне

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в державній зраді повідомили депутатці міськради з Харківщини, яка працювала на російських загарбників під час тимчасової окупації регіону торік. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Світлина підозрюваної, яку виклали правоохоронці, та фото Любові Ткачової

Імені підозрюваної правоохоронці не називають, однак слідчі-есбівці виклали скриншот відео виступу жінки в російських пропагандистів, на якому можна впізнати депутатку VIII скликання Ізюмської міської ради від забороненої в Україні ОПЗЖ Любов Ткачову

Харківські медіа зазначають, що до партії її привів одіозний депутат Анатолій Фомічевський, який показав росіянам торік дорогу до Ізюма й також ризикує отримати довічне за держзраду. 

Слідчі кажуть, що Ткачова добровільно співпрацювала із загарбниками та створила щотижневе друковане видання “Изюмский телеграфъ”, де стала “головною редакторкою”. Електронні версії видання розповсюджували в спеціальному телеграм-каналі. 

“Газета містила брехливу російську пропаганду, що нібито рф та її збройні сили не є ворогом України, що неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій та надають їм усіляку допомогу і підтримку, пропагували легітимність окупаційної влади”, – кажуть есбівці.   

Щоб охопити більшу аудиторію, жінка брала участь у пропагандистських прямих ефірах.

Торік влітку “журналістська кар‘єра” підозрюваної скінчилась і вона обійняла в росіян посаду “исполняющего обязанности заместителя Главы Военной гражданской администрации по социальной сфере Изюмского района Харьковской области”. На ній жінка готувала регіон до навчального процесу за російськими програмами, розробляла статути навчальних закладів, а також займалася підготовкою незаконних референдумів. 

Якщо суд визнає Ткачову винною, то вона може отримати 15 років в’язниці або довічне з конфіскацією майна. 

Чимало депутатів ОПЗЖ почали співпрацювати з російськими окупантами після 24 лютого. До прикладу, у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в Енергодарі – Андрій Шевчик, а у Святогірську Володимир Бандура. За словами самих російських терористів, Бандура був подвійним агентом

Нагадаємо, що 26-річному російському військовому Ахмеду Дудуєву за підозрою у вбивстві судмедексперта в Ізюмі загрожує довічне. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter