Росіянин, якого переслідують за участь у мітингах, попросив притулку в Україні

Дата: 22 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Росіянин попросив притулку в Україні через політичні переслідування на батьківщині за участь в акціях протесту.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба. 

26-річний хлопець приїхав до пункту пропуску “Сеньківка” в Чернігівській області 21 жовтня. Під час проходження паспортного контролю він розповів, що хотів би отримати притулок в Україні. 

“У ході бесіди росіянин повідомив, що в РФ він переслідується за участь в акціях протесту проти діючої влади”, – розповіли прикордонники. 

У повідомленні відомства не зазначається, в яких саме акціях протесту брав участь хлопець, але відомо, що влітку поточного року в Росії відбулися масові протести, які завершилися жорсткими затриманнями та судами над учасниками мітингів.

Справи проти мітингувальників правозахисники об’єднали в так звану “московську справу”. Її фігурантами, зокрема, вже стали відомий активіст Костянтин Котов, який дістав чотири роки колонії за багаторазові порушення правил проведення публічних заходів, та актор Павло Устинов, якого намагаються покарати за нібито напад на силовика. 

Нагадаємо, що в серпні президент Володимир Зеленський підписав указ про спрощення набуття громадянства, зокрема, для росіян, яких переслідують на батьківщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter