Росіянина, якого відправили до колонії за нібито напад на силовика, відпустили із СІЗО

Дата: 23 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Москві суд звільнив з-під варти актора-початківця Павла Устинова, якого раніше відправили на три з половиною роки до колонії за напад на російського силовика, якого він не скоював. 

Про це повідомляє видання “Медиазона”.

Судді змінили хлопцю запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд до набрання вироком чинності. Вони взяли до уваги позитивні характеристики щодо Устинова та те, що на поруки його був готовий узяти відомий російський актор Аркадій Райкін.

Після свого звільнення із СІЗО Устинов подякував усім небайдужим людям, які почали кампанію на його захист. 

Відомо, що всього за декілька днів російські суди звільнили з-під варти вже сімох фігурантів так званої “московської справи”, яку почали російські силовики проти затриманих після масових протестів у Москві в липні та серпні поточного року активістів. Цьому передувала масштабна кампанія на захист в’язнів, яку підтримали російські вчителі та навіть священники РПЦ. 

Нагадаємо, що окрім Устинова в межах так званої “московської справи” значні тюремні вироки дістали, зокрема, за багаторазове порушення правил проведення мітингів активіст Костянтин Котов, а також блогер Владислав Синиця.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter