У Росії на п’ять років посадили блогера за твіт про дітей силовиків

Дата: 04 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Суд у Москві засудив до п’яти років колонії блогера Владислава Синицю за повідомлення про дітей російських силовиків, яке він написав у своєму мікроблозі у твітері. 

Про це повідомляє видання “МБХ медиа”.

Повідомлення, за яке росіянин отримав п’ять років колонії

Після масових протестів у Москві, які пройшли в липні та серпні, росіяни в соціальних мережах почали обговорювати деанонімізацію силовиків, які затримували та били протестувальників. До одного з таких обговорень долучився й Синиця. 

“Подивляться на милі щасливі сімейні фото, вивчать геолокацію, а далі дитина доблесного захисника правопорядку просто одного разу не приходить зі школи. Замість дитини поштою приходить компакт-диск зі снафф-відео і Короткометражні фільми, в яких показані справжні вбивства, без використання спецефектів., – написав хлопець. 

Згодом на повідомлення хлопця звернули увагу силовики. Вони завели на блогера справу за екстремізм з погрозою застосування насильства.

Як зазначають журналісти, судове слідство у справі тривало всього один день, а експертизу повідомлення Синиці на екстремізм провели люди без профільної філологічної освіти. Видання “Медіазона” наголошувало, що один з експертів працює перекладачем і викладає англійську та німецьку мови, а другий викладає математику.

На суді блогер своєї провини не визнав. Спочатку прокурор вимагав для Синиці ув’язнення на шість років, проте в підсумку суд дав росіянину п’ять. Під час оголошення вироку суддя також наказала вилучити на користь держави “знаряддя злочину”, а саме айфон блогера.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter