Звільнені моряки зібрали кошти для засудженого в Росії активіста Котова, який підтримував політв’язнів

Дата: 11 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Звільнені нещодавно з полону українські моряки зібрали кошти на допомогу засудженому в Росії активісту Костянтину Котову, який на волі підтримував українських політв’язнів. 

Про це повідомив адвокат полонених моряків Микола Полозов

Когда ты находишься в тюрьме, практически в одиночестве, окружённый четырьмя стенами, в каменном мешке, любая весточка с…

Gepostet von Nikolai Polozov am Dienstag, 10. September 2019

Полозов розповів, що одразу після свого звільнення моряки дізналися про вирок Котову. 

“Довгі місяці перебування моряків у полоні Костя Котов допомагав збирати морякам передачки, приходив до них на суди, стояв у пікетах на підтримку військовополонених і політв’язнів українців і кримських татар. Коли українських моряків звільнили, вони дізналися, що волонтера посадили. І вони, як і раніше сам Костя, не змогли промовчати і залишитися осторонь”, – написав захисник українців.

За декілька днів моряки зібрали для Котова 12 тисяч гривень та майже 26 тисяч російських рублів. Гроші Полозов має передати активістці Вікторії Івлевій, яка наразі допомагає активісту та сама перебуває в полі зору російських силовиків.

Як відомо, Костянтина Котова засудили в Росії до чотирьох років колонії за багаторазове порушення правил проведення мітингів. Активіст неодноразово виходив на акції протесту проти репресій у Криму та за звільнення українських політв’язнів. 

Нещодавно звільнений політв’язень Олег Сенцов назвав Котова бранцем Кремля. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter