У Москві затримали активістку Івлеву, яка допомагала полоненим морякам

Дата: 10 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

8 вересня в Москві силовики затримали на декілька годин журналістку та активістку Вікторію  Івлеву і Вікторія Івлева – російська журналістка, фотографиня, володарка "Золотого ока" World Press Photo за репортаж із Чорнобильського реактора. Івлева також відома своєю підтримкою українських політв'язнів.

Про це повідомляє видання “МБХ”.

Затримані активісти в автозаку

Разом з Івлевою затримали й десятки інших активістів. Серед затриманих учасниця Pussy Riot Марія Альохіна, журналіст і муніципальний депутат Ілля Азар та інші. Всі вони вийшли в центр міста з плакатами та у футболках на підтримку політв’язнів. Вони планували пройти до мерії Москви. 

Згодом силовики відпустили активістів. Їм інкримінують участь у несанкціонованому мітингу. З відділку поліції вони вийшли під зобов’язання про прихід для складання протоколу про адміністративне порушення.

Як відомо, нещодавно в Росії до чотирьох років колонії за багаторазове порушення правил проведення мітингів засудили російського активіста Костянтина Котова, який також підтримував українських політв’язнів. 


Вікторія Івлева – російська журналістка, фотографиня, володарка “Золотого ока” World Press Photo за репортаж із Чорнобильського реактора. Івлева також відома своєю підтримкою українських політв’язнів

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter