Росіяни вже майже пів року тримають у полоні маріупольського тренера з боксу Дмитра Шурду

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Вже майже пів року у полоні російських окупантів знаходиться Дмитро Шурда – тренер з боксу із Маріуполя. 

Про це повідомили на сторінці LuckyPunch.net в інстаграмі.

Фото: Федерація боксу Маріуполя

На початку повномасштабного вторгнення чоловік був у Луцьку на змаганнях, але невдовзі повернувся до рідних у Маріуполь. 

“Він довгий час не міг дістатися Маріуполя, а потім приїхав до нас. Ми навіть не знали, що він приїде, бо ж не було зв’язку. Були дуже раді його бачити. Він ходив до одного волонтерського центру і сказав: “Дівчата, приходьте сюди й допомагайте”. Ми працювали на продуктовому складі та фасували замовлення для великих груп людей, які ховалися у сховищах. Вже тоді ситуація була розжареною, адже починали літати літаки та скидати бомби”,пригадує донька полоненого 17-річна Ніка

Ніка разом з мамою змогли покинути місто наприкінці березня. 

“Нас було 8 людей у легковій машині, ми як оселедці їхали. Але ми були дуже вдячні Богові, що зуміли виїхати. Їхали до Бердянська і там ночували. Потім до Токмака і там теж зупинилися на ніч. А на третій день дісталися Запоріжжя”, – розповідає дівчина.

Шурда перестав виходити на зв’язок з ними 28 квітня. Виявилось, що він намагався покинути Маріуполь, однак його затримали на блокпосту. Через декілька днів після цього він зміг зателефонувати рідним та розповісти, що перебуває у лікарні Донецька з інфарктом. 

Згодом чоловіка, ймовірно, перевели до СІЗО. Точне місцеперебування Шурди нині невідоме. 

Нагадаємо, що серед полонених Росією українців понад 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”, а також понад 1,5 тисячі цивільних, яких тримають як “обмінний фонд”. Монітори ООН не мають доступу до українських військовополонених у Росії, однак знають про їхні катування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter