Росіяни викидають книги з фондів одного з університетів в окупованому Маріуполі

Дата: 19 Лютого 2023
A+ A- Підписатися
З бібліотечних фондів Приазовського державного університету у тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти викидають книги. Пізніше літературу планують утилізувати.
 
Про це повідомляє Маріупольська міська рада.
 
Джерело: телеграм-канал Маріупольської міськради

“Окупанти викидають книги з бібліотечних фондів Приазовського державного університету. Потім їх будуть утилізувати. Все, як було у нацистів – під час окупації міста німцями у роки Другої світової війни. Росіяни виявилися хорошими учнями у них”, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в такий спосіб загарбники намагаються знищити “іншу культуру та інтелектуальне набуття”.

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, офіційні пропагандисти із захопленого Маріуполя відреагували на фото “тимчасового переміщення книг” з Приазовського технічного університету. 

Пишуть: Продолжаются работы по сортировке и перемещению фонда научно-технической библиотеки Приазовского государственного технического университета во временное книгохранилище”, зазначив Андрющенко.

Він нагадав, що раніше загарбники на “тимчасове зберігання” вивезли з міста у невідомому напрямку картини Куїнджі, коштовне медичне обладнання, фонтан з Театрального скверу, обладнання ковзанки і всю українську літературу з бібліотек та шкіл.

Нагадаємо, у січні цього року у Маріуполі окупанти знесли дім з годинником, де свого часу знаходилась студія всесвітньо відомого художника-монументаліста Віктора Арнаутова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter