Російському пропагандисту Шахназарову заочно повідомили про підозру за виправдовування війни проти України

Дата: 26 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України повідомили російському режисеру. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного та світлина Шахназарова

Імені підозрюваного не називають, але за фото не складно впізнати Карена Шахназарова.  

Чоловік з першого дня повномасштабного російського вторгнення підтримує війну проти України. Слідчі наголошують, що Шахназаров, маючи популярність та авторитет у медіа, формує суспільну думку щодо війни. Один з епізодів, що закидають режисеру, стосується його інтерв’ю російському пропагандисту, яке він дав 18 вересня 2023 року. 

Підозрюваний відомий не лише антиукраїнськими, але й антивірменськими поглядами. Окрім цього, він погрожував концентраційними таборами та стерилізацією людям у РФ, які не підтримують нападу на Україну. Такі заяви не є чимось незвичним на російському телебаченні (1, 2). 

Якщо суд в Україні визнає Шахназарова винним, то він може отримати від п’яти до восьми років за ґратами з конфіскацією майна або без такої. 

Нагадаємо, що правозахисники вимагають від Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт російських пропагандистів та колишнього президента РФ Дмитра Медведєва. Останній, наприклад, погрожує українцям в окупації трудовими таборами Сибіру. 

Українські правоохоронці розглядають російську пропаганду як складову агресії, а експерти Комісії ООН з розслідування порушень в Україні вважають, що російські пропагандисти можуть підбурювати до геноциду українців. 

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter