Комісія ООН вважає, що російські пропагандисти підбурюють до геноциду

Дата: 27 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, вважає, що діяльність російських пропагандистів може бути підбурюванням до геноциду українців. 

Про це сказав голова комісії Ерік Мьосе під час пресконференції на завершення своєї усної доповіді Раді з прав людини.

Фото: politico.com

Члени комісії занепокоєні звинуваченнями в скоєнні геноциду в Україні. 

“Деякі висловлювання, що лунають у російських державних та інших засобах масової інформації, можуть становити злочин підбурювання до геноциду. Комісія продовжує свої розслідування з цього питання”, – каже Мьосе. 

Мьосе не уточнював, які саме висловлювання непокоять членів комісії, втім за час повномасштабного вторгнення в російських пропагандистських медіа лунало чимало таких, наприклад, на телебаченні в Росії зловтішалися з історій про отруєння чадним газом українців, які без світла намагались обігрітися генераторами. 

Це вже виходить смертєгенератор якийсь”, – казала ведуча державного телеканалу “Россия” Євгенія Петрухіна.

Євгенія Петрухіна. Скриншот відео

Судити як воєнних злочинців російських пропагандистів вимагають члени Медіаруху, а в уряді торік констатували, що пропаганда роками готувала підґрунтя для масових убивств українців. 

До російських пропагандистів за час повномасштабного вторгнення звертався й президент Володимир Зеленський, який передрікав їм спочатку притягнення до відповідальності, а потім ненависть від власного суспільства. 

Нагадаємо, що ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. 

Також прочитайте про те, як російська пропаганда змінила шляхи поширення після початку повномасштабного вторгнення. 

Фотографія обкладинки: foreignpolicy.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter