На кремлівській ялинці бажань для дітей депутат пообіцяв “хлопчику Вові з Києва” ракетний обстріл на Новий рік

Дата: 15 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Москві під час благодійної щорічної акції “Ялинка бажань” депутат Держдуми Олег Нілов пообіцяв “хлопчику Вові з Києва” ракетний обстріл у подарунок на Новий рік. 

Відео публікують у соцмережах. 

Скриншот відео

У ролику, достовірність якого вже перевірили журналісти, зафільмований момент, коли Нілов знімає з ялинки листівку-побажання.

За задумом авторів акції, ці побажання мають писати діти з інвалідністю та вихованці дитячих будинків. Цьогоріч на ялинці з’явились й “побажання” від нібито українських дітей з окупованих Росією територій. 

“Хлопчик Вова з Києва мріє про ракети. Вова, ти отримаєш ракети, чекай”, – сказав Нілов. 

“Жарт” російського парламентаря не оцінили навіть деякі його колеги. На відео, наприклад, видно реакцію голови комітету з молодіжної політики Артема Метелєва, який закрив обличчя рукою, ймовірно, відчувши “іспанський сором”і Опосередковане, вторинне, емпатичне або стороннє збентеження, яке відчувають, спостерігаючи за діями іншої людини

Напередодоні ZMINA писала, як окупанти пропонують дітям Херсонщини реєструватися на російському сайті нібито для отримання подарунків в обмін на персональні дані. 

Починаючи з 10 жовтня, Україна пережила вже вісім російських масованих ракетних атак по об’єктах енергетичної інфраструктури. На тлі цього на російському телебаченні виходять сюжети, у яких пропагандисти зловтішаються тим, що мільйони українців залишились без світла, води та тепла. 

До прикладу, ведуча державного телеканалу “Россия” Євгенія Петрухіна розповідала глядачам, що підігрівати їжу на свічках через російські обстріли цивільним доводиться понад годину. Посмішку у неї викликала інформація про отруєння чадним газом мешканки Київщини, яка намагалась обігрітись генератором. 

“Це вже виходить смертєгенератор якийсь”, – іронізує вона. 

Євгенія Петрухіна. Скриншот відео

Нагадаємо, що Україна домагається покарання для російських посадовців та діячів, відповідальних за розв’язування та ведення війни проти України. До прикладу, у Нідерландах вже кажуть, що не проти створення у Гаазі спецтрибуналу для цього. 

Судити як воєнних злочинців закликають й російських пропагандистів. 

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. Їхні історії ви можете прочитати за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter