Російський депутат закликав “винищувати” людей у РФ, які не підтримують нападу на Україну

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії депутат держдуми Андрій Гурульов закликав “винищувати” всередині РФ людей, які не підтримують нападу на Україну. 

Про це він сказав на етері в пропагандиста Володимира Соловйова

Андрій Гурульов

Гурульов, як і чимало інших російських посадовців, є підозрюваним в Україні в магістральній справі 24 лютого. Окрім цього, він безпосередньо брав участь у боях в Україні, за що отримав звання “генерал-лейтенант” у 2014-му. 

Російський депутат періодично робить скандальні заяви, наприклад закликав готуватися до ядерної війни, скасувати вихідні та запровадити в РФ робочий день по 12–15 годин, а також ввести поняття “ворог народу” до російського законодавства. 

Заяву щодо “знищення” тих, хто не підтримує всередині РФ нападу на Україну, Гурульов зробив, розмірковуючи, що таких людей є приблизно 20% серед населення. Їх він схарактеризував як “гниль”. 

“Уся ця гнилизна, яка лишилася, вона має бути ну якщо не ізольована, то хоча б якось знищена”, – сказав він. 

Російські посадові особи за час повномасштабного вторгнення в Україну не вперше закликають до масових убивств, утім раніше це робили щодо українців. Деякі за свої слова отримують підозри від українських правоохоронців, зокрема за публічні заклики до геноциду. 

Нагадаємо, що Комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, вважає, що діяльність російських пропагандистів може бути підбурюванням до геноциду українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter