Російські силовики у Криму після обшуку забрали Ахтема Ісмаїлова

Дата: 11 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму російські силовики після обшуку забрали кримського татарина Ахтема Ісмаїлова. 

Про це розповіли у “Кримській солідарності”. 

Ахтем Ісмаїлов

Ісмаїлов мешкає у селі Первомайське Сімферопольського району півострова. 

Зранку 11 березня біла автівка під’їхала до його дому й з неї вийшли люди без розпізнавальних знаків. Російські силовики, як розповідають очевидці, застосували насильство до батьків Ісмаїлова.

“Батько з матір’ю спробували пройти до будинку, де вони теж прописані. Ці люди відштовхнули і батька, і матір, обидва впали. Батько підвівся, сказав, що його прописано в цьому будинку, надав паспорт. Цей паспорт вони забрали та його впустили до будинку. А мати, яку вони відштовхнули, упала на спину. Родичі її відтягли та посадили на лаву, потім до неї під’їхали медики швидкої допомоги і, як ми зрозуміли, вони самі для неї та їх викликали. У неї цукровий діабет, крім цього, вона перенесла інсульт”, – розповіли правозахисникам свідки обшуку. 

 

Правозахисники наголошують, що обшук провели щодо епізоду пошкодження залізної дороги у Бахчисараї наприкінці лютого цього року. 

“З кінця лютого, з обшуками за даним епізодом, співробітники ФСБ прийшли вже за кількома адресами”, – кажуть вони. 

О 21:37 за київським часом стало відомо, що силовики відпустиии кримського татарина з будівлі незаконного “управління ФСБ в республіки Крим”. 

Напередодні повідомлялося, що на півострові безстроково триває “жовтий рівень” терористичної загрози: у Севастополі, Армянську, Джанкої, Красноперекопську, Керчі, а також Джанкойському, Красноперекопському та Ленінському районах.

У лютому американський Інститут вивчення війни пояснив, що безстрокове продовження високого рівня терористичної небезпеки у російських регіонах є маніпуляцією, щоб представити війну РФ в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці Росії і забезпечити подальшу підтримку “російських операцій”.

Нагадаємо, увечері 6 березня російські силовики обшукали будинок кримського татарина Едема Муртазаєва, після чого його затримали. Пізніше чоловіка відпустили. До цього ФСБ РФ обшукала будинок кримських татар Джемілових у селі Приятне Свідання Бахчисарайського району Криму.

Також ФСБ проводила обшуки у селищі Красногвардійське у помешканні кримського татарина Мемета Ашурова та у помешканні 59-річного брата делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Абдураманова 9 березня. 

Нагадаємо, що Російська Федерація наразі незаконно утримує 180 українських політв’язнів, 116 із яких – кримські татари. Корінний народ півострова зазнає утисків і репресій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter