“Просто заприскай її”: поліцейські в США застосували проти дев’ятирічної дівчинки перцевий балончик

Дата: 02 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Поліцейські в місті Рочестер, що в штаті Нью-Йорк, одягли наручники на дев’ятирічну дівчинку та використали проти неї перцевий балончик. 

Про це повідомляє CNN.

Інцидент трапився 29 січня. За версією поліції, вони отримали повідомлення про “сімейні негаразди” й те, що дев’ятирічна дівчинка погрожує вбити своїх батьків та вчинити самогубство. На відеозаписах з натільних камер правоохоронців видно, що спочатку вони намагалися наздогнати дівчинку, а коли схопили її, то вона почала пручатись. 

“Я хочу до тата”, – кричить вона на записі. 

Згодом одна з поліцейських пригрозила дівчинці перцевим балончиком, а коли дитина не перестала кричати, то інший поліцейський сказав: “Просто заприскай її”. 

Дев’ятирічну дівчинку доставили до лікарні, а правоохоронців, причетних до інциденту, вже відсторонили. Відео затримання обурило користувачів мережі та жителів міста Рочестер, у якому минулого року афроамериканець на ім’я Даніель Пруд загинув під час затримання. 

Нагадаємо, що торік у США 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Один з правоохоронців майже дев’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Смерть Флойда призвела до масових протестів у США та низки акцій проти поліцейського насильства у світі. Українці також відреагували на інцидент, однак, як показали дослідження, 44% їхніх дописів у соцмережах щодо ситуації були расистськими. 

В Україні за останні декілька років також сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Нещодавно на Житомирщині поліцейські декілька годин утримували у відділку двох підлітків, який звинуватили в крадіжці автомобіля. Перед затриманням хлопців побили, а в самому відділку не давали зв’язатися з батьками. 

Активісти вже не перший рік кажуть про провал у реформі поліції, а звинувачують у цьому очільника МВС Арсена Авакова. Після зміни влади він зберіг свою посаду та розповідав, що не збирається йти у відставку. Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. Однак за останні два роки побільшало тих, хто не готовий це терпіти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter