Прокуратура АРК працюватиме з новою системою для розслідування міжнародних злочинів в Криму

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим впровадила у своїй роботі систему I-DOC. Цю нову базу даних використовуватимуть для “аналізу та систематизації розслідувань воєнних злочинів і злочинів проти людяності на національному і міжнародному рівнях”.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора України.

Впровадження I-DOC в діяльність прокуратури автономії стало можливим завдяки міжнародній технічній допомозі в межах проєкту “Підтримка реформи сектору кримінальної юстиції в Україні”, яку надало Посольство США в Україні. 

За словами генпрокурорки Ірини Венедиктової, “система I-DOC стане п’ятим Діджитал-інструментом, який прокурори будуть використовувати у своїй роботі”.

У відомстві кажуть, що система I-DOC передбачає оцифровку матеріалів кримінальних проваджень про порушення норм міжнародного гуманітарного права. Крім того, вона дає можливість “більш ефективно використовувати докази, зібрані під час розслідування кримінальних проваджень”.
 
“Впровадження системи I-DOC дозволяє аналізувати й перевіряти велику кількість складної доказової інформації. Більш того, надає можливість оцінити масштабність порушення, контекст, у якому воно вчиняється, а також їх вплив на реалізацію політики держави-агресора. Також забезпечується оперативний доступ процесуального керівника до матеріалів кримінальних проваджень”, – пояснив під час презентації системи прокурор АРК Ігор Поночовний.
 

Пресслужба повідомляє, що система I-DOC дозволить оптимізувати і спростити роботу слідчих і прокурорів у розслідуванні злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом. Вона також забезпечить належну взаємодію між національними інститутами та Міжнародним кримінальним судом.

Нагадаємо, базу даних I-DOC розробила компанія “Кейс Метрікс Нетворк” за підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Раніше генпрокурорка повідомила, що в Україні завели близько 400 проваджень про порушення прав людини в Криму. Серед них майже сотня – за фактами порушення законів і звичаїв війни.

У серпні під час саміту Кримської платформи Ірина Венедіктова висловилася за членство України в Міжнародному кримінальному суді. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter