Профільний парламентський комітет підтримав легалізацію медичного канабісу

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував нардепам ухвалити в цілому законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. 

Про це розповіли правозахисники зі “100% життя – Мережа ЛЖВ”. 

Фото: АР

Верховна Рада безрезультатно вже намагалася легалізувати медичний канабіс у 2021 році. 

Змінити думку щодо питання нардепам не допомогли ні заклики експертів-медиків, ні низки громадських діячів. Легалізації вимагала серед інших і мати чотирирічної дівчинки з тяжкою формою епілепсії Вікторія Мостовенко. Через чинну заборону вона змушена шукати шляхи, щоб купувати для доньки олію на основі медичного канабісу, дозволену в 60 країнах світу, але не в Україні. 

Цього року нардепів із трибуни парламенту закликав нарешті ухвалити закон президент Володимир Зеленський. Він нагадав, що це має допомогти “українкам та українцям не терпіти біль, стрес та травми війни”. 

Деякі парламентарі, які підтримують ідею легалізації, радять зацікавленим громадянам писати народним депутатам, наприклад, зі свого округу та вимагати підтримати документ. Нині Рада ухвалила закон про легалізацію лише в першому читанні. 

На легалізацію медичних конопель чекає 2 мільйони українських пацієнтів, підраховували в МОЗ. 

Нагадаємо, що вже кілька років Організація Об’єднаних Націй вилучила медичну марихуану зі списку небезпечних наркотичних засобів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter