Представниця президента України в Криму заявила про кібербулінг через повідомлення про видворення громадян РФ з півострова

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Представниця президента України в Автономній республіці Крим Таміла Ташева заявила, що стала мішенню кібербулінгу після своєї колонки про державну політику видворення з деокупованого Кримського півострова громадян Росії, які незаконно приїхали туди.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці

Таміла Ташева

За її словами, ранок почався у неї з погроз і спаму. Телеграм-канал “Крымский СМЕРШ” опублікував персональні дані представниці із закликом підписників каналу до “тероризування” її та її родини.

“Наразі мені надходять купа повідомлень від росіян, кібербулінг не припиняється з самого ранку”, – написала Ташева.

Вона вказала на те, що вже не вперше висловлює свою позицію щодо росіян, які прибули до півострова після початку тимчасової його окупації, порушивши українські кордони.

“Але чогось саме зараз реакція така бурхлива. Я так розумію, окупаційні адміністрації випустили своїх сторожових псів та іншу нечисть. Вони розуміють, що Збройні сили України близько, як близько і звільнення Криму від російського окупанта. Це черговий прояв їхнього страху”, – прокоментувала вона.

Вона також попросила своїх підписників поскаржитися на телеграм-канал, який оприлюднив її особисті дані.

Зберігаємо спокій та продовжуємо разом йти до перемоги. А окупантам раджу краще витратити час на збирання своїх валіз і виїзд з українського півострова.

Таміла Ташева

Усі роки тимчасової окупації півострова Росія проводила агресивну політику колонізації Криму. Із 2014 до 2021 року в Крим незаконно переселилися від 600 тисяч до мільйона громадян Російської Федерації. Водночас десятки тисяч громадян України змушені були виїхати з Криму через політичні репресії, від яких найбільше потерпають кримські татари та українці. 

Крім того, як вказує Представництво президента України в АРК, Росія вчинила інший воєнний злочин – примусову паспортизацію громадян України. У разі відмови від документів країни-окупанта, права громадян України на медичний захист, соціальну та пенсійну допомогу, офіційне працевлаштування обмежувалися з боку окупантів. Громадяни України на півострові були змушені отримувати окупаційні паспорти, щоб їх, зокрема, не вигнали з власних осель та не відібрали бізнес. 

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Не всі протестувальники на півострові підтримують територіальну цілісність України. Деякі, як зауважує Представництво президента в АРК, виступають проти війни з міркувань боротьби проти путінського режиму.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і ставить за мету повне знищення України.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter