Повернути назад до нардепів законопроєкт про е-декларування Зеленського закликають тепер і у Європарламенті

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Депутати Європарламенту виступили із заявою до президента України Володимира Зеленського повернути на новий розгляд до Верховної Ради законопроєкт про е-декларування, що закриває реєстр від громадськості ще на рік. 

Про це розповів депутат Європарламенту Міхаель Ґалер

Твіттер-акаунт @gahler_michael

Євродепутати підтримали відновлення електронного декларування майна, але стурбовані закриттям реєстру від громадськості ще на рік.

Це, на їхню думку, “не зміцнить довіру українців та міжнародних партнерів, матиме значний негативний вплив на антикорупційні зусилля та позбавить одного з ключових інструментів громадського контролю за державними службовцями, водночас підриваючи довіру до реформ”.

Володимир Зеленський, якого одразу після голосування у Верховній Раді закликали повернути законопроєкт нардепам на новий розгляд, сказав, що вирішить, що робити з документом, після консультацій із віцепрем’єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Нагадаємо, що до початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Вже цього року українці соціологам назвали корупцію найбільшим побоюванням у процесі відновлення країни після війни. У ЄС вважають, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter