Посадовця судової охорони та завідувача військового госпіталю підозрюють в оборудках з демобілізацією

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Детективи завершили досудове розслідування щодо начальника відділу Служби судової охорони та завідувача одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю, які за гроші могли пропонувати військовим звільнення від проходження служби начебто за станом здоров’я.

Про це розповіли в ДБР. 

Слідчі кажуть, що працівник судової охорони товаришував з лікарем військового шпиталю та вирішив заробити на цьому знайомстві. Він знаходив військовослужбовців, які не хотіли служити далі, та пропонував їм за 7 тисяч доларів допомогти з демобілізацією.

Військових клали “під наглядом” завідувача відділення на лікування до госпіталю через фіктивну проблему зі здоров’ям. Потім на підставі підробленої виписки вони мали пройти військово-лікарську комісію, яка б звільнила зі служби за станом здоров’я.

Завідувачу одного з відділень шпиталю закидають одержання неправомірної вигоди в значному розмірі, а працівнику судової охорони – пособництво.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Матеріали справи передали до суду. 

Нагадаємо, що декілька років тому ZMINA розповідала історію атовця Петра Олексюка, який після поранення мав би отримати групу інвалідності, але в МСЕК від нього почали вимагати хабар. Ветеран звернувся до слідчих, які затримали лікарів, а в приміщенні комісії виявили велику суму грошей.

Коли справу передали до суду, той порушив розумні строки розгляду, не провівши за рік жодного засідання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter