Понад пів сотні депутатів російської держдуми заочно отримали вироки за зазіхання на цілісність України

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Суд заочно визнав винними в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, 56 депутатів російської державної думи. Їм призначили по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Засуджені, імен яких не називають, 15 лютого 2022 року разом з іншими представниками держдуми РФ підтримали звернення до Путіна, щоб той визнав окуповані російськими бойовиками території Донеччина та Луганщини незалежними державами.

Вже за кілька днів засуджені підтримали ратифікацію так званих договорів про дружбу між Росією й окупованими територіями України.

“Результат в тому числі й цих голосувань дав “старт” протиправному повномасштабному вторгненню російських військ на територію України та воєнним злочинам, які чинить Росія у нашій державі”, – нагадують слідчі. 

Правоохоронці кажуть, що на кожного із засуджених зібрали по кілька томів доказів провини. Щонайменше п’ятеро засуджених – вихідці з України.

Російських депутатів оголосили в розшук, тож строк відбуття покарання рахуватимуть з моменту затримання. 

Нагадаємо, що прокуратура відстояла у Верховному Суді вирок депутатці держдуми РФ за зазіхання на цілісність України. 

Українські правоохоронці виносять підозри російським високопосадовцям, звинувачуючи їх, наприклад, у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України або ж у веденні агресивної війни. Підозру за останньою статтею мають усі сенатори ради федерації федеральних зборів РФ. 

Переглянути повний список підозрюваних у магістральній справі “24 лютого” можна за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter