Усім сенаторам РФ загрожує довічне за розв’язування та ведення агресивної війни проти України

Дата: 06 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни оголосили 170 сенаторам Ради Федерації федеральних зборів РФ. 

Про це розповіли в СБУ. 

Фото: вікіпедія

Усі підозрювані на початку минулого року підтримали ратифікацію “договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” між Росією та російськими терористами на окупованих Луганщині та Донеччині. 

Окрім цього вони одностайно підтримали звернення до Путіна про використання російських військових за межами країни, а вже наприкінці минулого року офіційно підтримали анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Усім російським сенаторам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Російські сенатори не єдині високопосадовці Росії, яким в Україні загрожує в’язниця. Чимало депутатів російської Держдуми отримали відповідні підозри, наприклад, за заклики до “денацифікації” та знищення двох мільйонів українців переслідують Олексія Журавльова. Деякі російські депутати навіть встигли отримати заочні вироки судів в Україні. Так, наприкінці минулого року заочно відправили на 15 років за ґрати Дениса Майданова

Нагадаємо, що усі вищезгадані російські високопосадовці є підозрюваними у магістральній справі “24 лютого”, список яких ведуть в Офісі генерального прокурора. Переглянути перелік можна за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter