Співака та депутата Держдуми РФ, який голосував за визнання “Л/ДНР”, заочно засудили до 15 років увʼязнення

Дата: 23 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми заочно засудили депутата російської Держдуми, який голосував за визнання так званих “Л/ДНР”. Правоохоронці зібрали докази вини Дениса Майданова, який сприяв захопленню частини східних регіонів України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Денис Майданов. Фото з відкритих джерел

15 лютого цього року чоловік підтримав постанову щодо звернення до президента РФ з проханням визнати “незалежність” тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім того, 22 лютого російський депутат проголосував за ратифікацію “договору про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” між Росією та терористичними організаціями “Л/ДНР”. Тим самим посадовець сприяв реалізації російського плану щодо захоплення України.

Відповідні рішення Держдуми РФ вище військово-політичне керівництво Росії використовувало як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення до України.

На підставі зібраних доказів суд визнав Майданова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України й призначив покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території РФ, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Розслідування проводили слідчі СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, що правоохоронці порушували провадження проти Майданова й до повномасштабної війни. У березні 2021 року СБУ автономії Крим порушила кримінальне провадження щодо 23 російських артистів, серед яких опинився і Денис Майданов. Вони незаконно в’їхали до окупованого Росією Криму, щоб виступати на концерті з нагоди відкриття незаконно побудованого мосту через Керченську протоку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter