Поліція затримала підозрюваного в підпалі авто журналістів “Схем” (оновлено)

Дата: 26 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Поліцейські затримали двох підозрюваних у підпалі автомобіля журналістів “Схем”.

Про це повідомив очільник МВС Арсен Аваков у твітері. 

У підпалі автівки підозрюють мешканця Луганщини. У нього вже вилучили одяг, у якому він нібито палив машину, запалювальні шашки та інші докази.

“Тривають обшуки. Працюємо далі. Деталі згодом”, – написав Аваков. 

Згодом очільник МВС розповів про спільника затриманого; ним виявився киянин. 

“Ще двоє встановлені й оголошені в розшук”,цитує Авакова “Українська правда”.

Нагадаємо, що вночі 17 серпня невідомі підпалили авто програми журналістських розслідувань “Схеми”. Підпал стався біля будинку водія знімальної групи. Журналісти пов’язують підпал зі своєю професійною діяльністю. Розслідувач Михайло Ткач розповів, що останній матеріал, який знімали за допомогою спаленого авто, стосувався того, як транспорт перших осіб держави порушує ПДР. Водночас під час підготовки матеріалу він помітив стеження. За результатами експертів, які працювали на місці інциденту, автівку журналістів підпалили

Незадовго до підпалу Ткач написав на своїй сторінці у фейсбуку пост про те, що знайшов у себе вдома ознаки прослуховування. Журналіст виявив у стелі отвір завдовжки щонайменше 60 см, який просвердлили з горища і до якого є доступ з інших під’їздів. На місце події приїхали поліцейські, однак, як повідомили колеги Ткача, їх довелося буквально вмовляти подивитися шар підозрілого покриття, під яким був отвір. Також правоохоронці приїхали на виклик без спеціальних засобів. 

Згодом розслідувач подав скаргу до прокуратури на бездіяльність слідчих поліції, які ведуть кримінальне провадження. На цей інцидент уже відреагували в Раді Європи. У спеціальній платформі для захисту журналістики та безпеки журналістів вважають, що тиск на Ткача становить загрозу свободі слова в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter