Журналіст Ткач поскаржився на бездіяльність поліції в прокуратуру

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Журналіст Михайло Ткач, який напередодні виявив у своєму домі нібито пристрій для прослуховування, подав скаргу до прокуратури на бездіяльність слідчих поліції, які ведуть кримінальне провадження.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Скаргу від імені журналіста подав до Київської міської прокуратури №10 його адвокат Анатолій Попов. 

“Уже протягом чотирьох днів з 8 серпня, коли Михайло Ткач виявив ознаки встановлення пристрою для прослуховування – отвір у стелі квартири, – призначені слідчі так і не вжили заходів для перевірки помешкання спеціальною технікою для виявлення такого обладнання. Попри те що журналіст “Схем” під час проведення огляду помешкання неодноразово звертав увагу слідчого в справі на необхідність такої перевірки”, – розповів він. 

Також, за словами захисника, поліція взагалі не охороняє місце, де журналіст знайшов імовірне прослуховування, а тому там уже могли знищити докази.

Попов зазначив, що слідчий – начальник сектору дізнання відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Києва, старший лейтенант Сергій Хоморецький обіцяв, що спецогляд проведуть увечері 8 серпня. Згодом перевірку перенесли на наступний день, утім 9 серпня слідчий у справі повідомив, що в структурі МВС немає потрібного обладнання, тому “вирішується питання про залучення Служби безпеки України”. 10 серпня слідчий перестав виходити на зв’язок.

Нагадаємо, що 8 серпня Михайло Ткач написав на власній сторінці у фейсбуку пост про те, що знайшов у себе вдома ознаки прослуховування. Журналіст виявив у стелі отвір довжиною щонайменше 60 см, який просвердлили з горища і до якого є доступ з інших під’їздів. На місце події приїхали поліцейські, однак, як повідомили колеги Ткача, їх довелося буквально вмовляти подивитися шар підозрілого покриття, під яким був отвір. Також правоохоронці приїхали на виклик без спеціальних засобів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter