Поліція не перевірила спецзасобами помешкання журналіста “Схем”, який виявив ймовірне прослуховування

Дата: 10 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці не перевірили з використаннями спеціальних засобів помешкання журналіста Михайла Ткача, який напередодні виявив там нібито пристрій для прослуховування. 

Про це повідомили в редакції проєкту “Схеми”.

Виявив вдома ознаки прослуховуючого пристрою. Протягом кількох тижнів я декілька разів отримував попередження про те,…

Опубліковано Mykhailo Tkach Пʼятниця, 7 серпня 2020 р.

8 серпня Михайло Ткач написав на власній сторінці у фейсбуку пост про те, що знайшов у себе вдома ознаки прослуховування. 

“Протягом кількох тижнів я декілька разів отримував попередження про те, що моя журналістська діяльність дратує високопосадовців і по мені почали активно працювати. Від одного джерела була інформація про те, що планують “свердлитися”. Сьогодні зрозумів, що це означає”, – розповів розслідувач.

Головна редакторка “Схем” Наталія Седлецька повідомила, що журналіст виявив у стелі отвір довжиною щонайменше 60 см, який просвердлили з горища і до якого є доступ з інших під’їздів. На місце події приїхали поліцейські, однак, як повідомили у виданні, їх довелося буквально вмовляти подивитися шар підозрілого покриття, під яким був отвір. Водночас правоохоронці приїхали на виклик без спеціальних засобів. 

“Добре, щоб була хоч викрутка, – і вона таки стала в нагоді”, – повідомили журналісти.

Наразі поліція розпочала кримінальне провадження за статтею “Порушення недоторканності приватного життя”. Нагадаємо, що Михайло Ткач відомий розслідуваннями про президента Володимира Зеленського та депутатів парламенту.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter