Поліція затримала нападника на волонтерку, який погрожував їй зґвалтуванням росіянами за спілкування українською

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві поліція затримала одного з нападників на волонтерку поблизу зупинки електрички Куренівка. 

Про це розповіли в поліції. 

Конфлікт, як розповідала потерпіла, почався з того, що чоловіки звернулися до неї, а вона відповіла, що не розуміє російської мови. Після цього нападники почали насміхатися з неї, ображати, плюватися та виривати мобільний телефон. Також один з них ударив жінку по ногах, лишивши гематоми та садна. 

“Чоловік у смугастому почав насміхатися і сказав, що через місяць я все буду “розуміти”, бо приїдуть узькі (російські військові. – Ред.) і “ви*буть мене і таких, як я”, – розповідала вона деталі нападу. 

На підтвердження своїх слів жінка виклала відео конфлікту, на якому чоловік у смугастій футболці каже: “Я вас таких п**див, хто говорив українською тут”.  

Скриншот відео

Судячи з викладених поліціянтами фото, затримали саме цього 73-річного чоловіка. Попри візуальний збіг з героєм ролика він переконує, що на відео не він. Чоловік каже, що не пам’ятає ситуації через вік. 

Якщо суд визнає його винним у хуліганстві, то він може отримати позбавлення волі до чотирьох років. Другого героя ролика поліціянти все ще шукають. 

Нагадаємо, що з роками кількість тих, хто спілкується українською в Україні, збільшувалась, а з початку повномасштабного російського вторгнення таких людей значно побільшало. Соціологам понад 80% громадян розповіли, що перейшли, переходять або вимагають, щоб з ними спілкувалися державною мовою. 

Попри це в Україні досі можуть, наприклад, відмовитись обслуговувати, якщо ви спілкуєтесь українською, або ж не взяти на роботу. Такі історії не поодинокі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter