Поліція Київщини передала до СБУ 15 кримінальних проваджень щодо злочинів проти журналістів

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Поліція Київської області зареєструвала 15 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених проти журналістів під час бойових дій, і передала їх до Служби безпеки України.

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов, пише “Укрінформ”.

Андрій Нєбитов. Джерело: МВС України

Він нагадав, що перший медійник, з чиїм убивством зіштовхнулася поліція під час повномасштабного російського вторгнення, — громадянин Сполучених Штатів Америки Брент Рено. За словами Нєбитова, після цього стало зрозуміло, що російські війська вбиватимуть усіх, кого бачитимуть, — журналістів, цивільних тощо.

“Тому для медійників було зроблено відповідне застереження, але воно, на жаль, не допомогло Максу Левіну. Він зник під час активних бойових дій, а 31 березня під час обслідування Гути Межигірської поліцейські знайшли пошкоджене авто, в якому було його тіло. Левіна та військового Олексія Чернишова було розстріляно”, — додав Нєбитов.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Донбасі біля міста Часів Яр, що за 17 кілометрів від Бахмута, унаслідок ракетного обстрілу росіян загинув журналіст французької інформаційної агенції Agence France-Presse Арман Солдін.

Наприкінці квітня стало відомо про загибель біля Херсона внаслідок атаки росіян продюсера та фіксера Богдана Бітіка. Журналіст італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно, якого супроводжував українець, отримав поранення.

Загалом, за даними Інституту масової інформації, станом на 11 травня 2023 року з початку повномасштабної агресії окупанти вбили в Україні 57 журналістів, з них 10 — під час виконання ними професійних обов’язків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter