Під Бахмутом загинув журналіст агентства Франс Пресс Арман Солдін

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Донбасі біля міста Часів Яр, що за 17 кілометрів від Бахмута, унаслідок ракетного обстрілу росіян загинув журналіст французької інформаційної агенції Agence France-Presse Арман Солдін.

Про це AFP повідомила 9 травня у твіттері.

Джерело: AFP

“Ми пригнічені, дізнавшись про смерть відеожурналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на Сході України. Усі наші думки з його родиною та близькими”, – йдеться в повідомленні.

Свідки загибелі медійника, інші журналісти AFP, розповіли, що трагедія сталася о 16:30. Команда медіа разом із групою українських військових потрапила під обстріл з “градів”.

Солдін загинув, коли одна з ракет влучила неподалік того місця, де він лежав. За даними французького видання Le Monde, інші члени команди не постраждали.

“Все агентство спустошене втратою Армана. Його смерть є жахливим нагадуванням про ризики та небезпеки, з якими щодня стикаються журналісти, висвітлюючи конфлікт в Україні”, – сказав голова AFP Фабріс Фріс.

Арман Солдін народився в Сараєві, був громадянином Франції. Почав працювати в AFP як стажист у римському бюро 2015 року, потім перейшов до лондонського. Журналіст був частиною першої команди AFP, яка вирушила до України після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. В нашій країні він був уже наступного дня. З вересня Солдін жив в Україні та регулярно їздив на передову.

За даними Інституту масової інформації, Арман Солдін став 57-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом під час виконання професійної діяльності.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що біля Херсона в районі Антонівського мосту внаслідок атаки росіян отримав поранення журналіст італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно, продюсер, українець Богдан Бітік загинув.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter