У Ірпені російські окупанти вбили режисера, екскореспондента The New York Times Брента Рено

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Ірпені 13 березня російські військові розстріляли 51-річного режисера, колишнього кореспондента The New York Times, громадянина США Брента Рено.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов на своїй сторінці у фейсбуку.

Брент Рено. Джерело: Alamy

“Окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні… Звісно, професія журналіста передбачає ризик, втім громадянин США поплатився життям за спробу висвітлити підступність, жорстокість та безжальність агресора”, – написав Нєбитов.

Ще один журналіст – 46-річний Хуан Дієго Херрера Арредондо – отримав осколкове поранення у стегно. Його вдалося евакуювати і доправити до київського Охматдиту.

“Прямо зараз його оперують медики Охматдиту. Про долю свого колеги він поки що не знає. Останнє, що пам’ятає: його напарника підстрелили у шию на російському блок-посту”, – йдеться в повідомленні на сторінці лікарні у фейсбуку.

Поранений журналіст в Охматдиті. Джерело: фейсбук-сторінка НДСЛ Охмадит

Пізніше видання The independent уточнило, що Рено – режисер документальних фільмів, удостоєний премії Пібоді (Peabody Awards), продюсер фільми для HBO, NBC, Discovery, PBS і Vice News, зокрема, про Афганістан, Ірак, Гаїті, США та інші країни. 

Попри попередньо озвучену інформацію, загиблий вже не був журналістом The New York Times, хоча справді раніше співпрацював із виданням, а його посвідчення було видане дуже давно.

Після загибелі Рено журналістам заборонили в’їзд до Ірпеня.

“Відсьогодні ми забороняємо в’їзд журналістів до Ірпеня. Таким чином ми хочемо вберегти життя і їм, і нашим захисникам. Я дуже прошу всіх представників медіа, а також всіх українців – не публікуйте у соцмережах фото наших військовослужбовців, їхню техніку чи будь що, що б вказувало на їхнє розташування! Це дуже важливо!” – написав мер міста в телеграм-каналі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під Запоріжжям російські військові обстріляли та пограбували автівку, в якій перебувала журналістка “Громадського” Вікторія Рощина.

Також відомо про те, що двоє журналістів британського панарабського телеканалу AlAraby TV біля Ірпеня врятувалися від обстрілів і вивели за собою колону місцевих жителів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter