Під Запоріжжям росіяни обстріляли та пограбували автівку, в якій перебувала журналістка “Громадського”

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Під Запоріжжям російські військові обстріляли та пограбували автівку, в якій перебувала журналістка “Громадського” Вікторія Рощина.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Вікторія Рощина. Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

Як розповіла журналістка, вона та водій авто натрапили на колону російських танків у Запорізькій області.

“Далі – гул танків, біла літера Z, прапор РФ. Вони виїхали з-за повороту й рушали в наш бік. З водієм дали задню й намагалися розвернутися. Росіяни активно почали працювати по нас. Кулями, а потім розпеченими снарядами. На щастя, вони пролітали повз. Я дала команду зупинитись, кинути авто й лягати в полі. Але колони йшли на нас, і порятунком став закинутий будинок, за яким і перечекали проїзд російської техніки”, – написала вона.

Поки вони ховались, машину журналістки відкрили, попри те, що там була наліпка PRESS. Забрали ноутбук, камеру, рюкзак і навіть цигарки водія, розповіла Рощина. Вона та водій залишилися без зв’язку та в оточенні.

“Танки з обох сторін селища. Ми в оточенні й без можливості передати інформацію. Найстрашніше в окупації – ніч. Світанок таки вселяє надію на краще. В нас він розпочався не з обстрілів чи підвалу. Близько 150 одиниць російської техніки рушило в бік наших мирних сіл. Я пішла в розвідку пішки. Через стрес не відчувала ні втоми, ні холоду, ні страху. Далі було ще багато чого. І ще обов’язково буде”, – уточнила журналістка.

Вона додала, що їх врятували добрі люди.

“Я поїхала в регіони, щоб розповісти, що відбувається там і про що думають люди, які весь цей час живуть без зв’язку, під дулом автоматів, “градами” й гулом російських танків. У невеличких селах та містах окупанти відчувають себе “героями”: стріляють у мирних мешканців, підпалюють авто, вбивають, мародерять. Вони перетворюють життя людей на пекло, травмують психіку дітей. Вони забрали мою техніку, але не відберуть бажання розповідати правду про їхні злочини. Цього разу мене, напевно, вкотре врятувало диво. Але я ніколи не пробачу Росії. Ніколи”, – написала Рощина.

Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

Раніше ZMINA розповідала про те, як іноземні журналісти біля Ірпеня врятувалися від обстрілів і вивели за собою колону місцевих жителів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter