Подільський суд дослідив докази в справі проти активіста ініціативи “Зберегти Квіти України”

Дата: 31 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Подільський районний суд Києва 30 жовтня досліджував докази в справі “про захист честі, гідності та ділової репутації” за позовом ПрАТ “Квіти України” проти активіста та співзасновника громадської організації “Зберегти Квіти України” Тараса Грицюка.  

Про це повідомив Тарас Грицюк у коментарі виданню ZMINA.

Активіст Тарас Грицюк із друзями біля Подільського районного суду Києва. Фото з фейсбук-сторінки Тараса Грицюка

Загалом змогли дослідити майже всі докази, окрім поданих на компакт-диску, бо в залі суду не було техніки.

“Мова про коментар, наданий мною телеканалу 1+1, до якого й позивається забудовник, як настільки резонансний та вагомий, що зіпсував ділову репутацію забудовника”, – пояснив Грицюк.

За словами активіста, були запеклі обговорення доказів.

“До прикладу, обговорювали, що в переліку підготовчих робіт у проєкті, поданому забудовником, немає жодного слова про демонтаж засклення, демонтаж фасадної частини будівлі, знесення опорної стіни чи знищення озеленення навколо будівлі”, – додає Грицюк.

Наступне засідання суддя призначила на 11 грудня, 12:20.

Нагадаємо, Подільський районний суд Києва переніс розгляд справи “про захист честі, гідності та ділової репутації” проти активіста та співзасновника громадської організації “Зберегти Квіти України” Тараса Грицюка через відсутність представника забудовника на засіданні. 

Раніше суд не зміг розглянути справу через відімкнення світла в приміщенні суду. Така сама ситуація сталась і 1 грудня 2022 року, коли суд мав розглянути цю справу: у приміщенні вимкнули світло. 

15 вересня 2021 року ПАТ “Квіти України” подало позов “про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації” проти Грицюка Тараса, активіста ініціативи.

Тарас Грицюк – історик, співзасновник ГО “Інша Освіта”, тренер, фасилітатор, член тренерського пулу “Інша Освіта”, співзасновник освітнього простору “Хата-Майстерня”, співзасновник “Urban Space 500”. Член ініціативної групи “Зберегти Квіти України”.

Будівля “Квітів України” розташована в центрі Києва, на вулиці Січових стрільців. Вона зведена у 80-х роках XX століття як навчально-методичний павільйон у стилі післявоєнного модернізму за проєктом архітектора Миколи Левчука. Влітку 2021 року власник зрізав плющ, яким був обвитий фасад будівлі, а також почав демонтаж для “реконструкції споруди”. Проти цього виступили громадські активісти.

У липні 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва заборонив власнику демонтаж будівлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter