ПАТ “Квіти України” подало позов проти активіста, який виступав за збереження будівлі

Дата: 18 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Забудовник ПАТ “Квіти України” подав судовий позов проти активіста громадської організації “Захистимо Квіти України” Тараса Грицюка.

Про це організація повідомила у фейсбуці.

Джерело: ГО “Захистимо Квіти України”

Відомо, що 15 вересня ПАТ “Квіти України” подало позов “про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації” проти Грицюка Тараса, активіста ініціативи (справа № 758/13089/21).

У той же час, позови з такими ж звинуваченнями від ПрАТ “Квіти України” подано проти “1+1 Інтернет” та Дмитра Гуріна. А раніше забудовник подав апеляцію проти ухвали про заборону будробіт на час розслідування по порушенню авторського права” в “Захистимо Квіти України”, – йдеться у повідомленні.

Наразі активісти шукають надійних адвокатів, які готові працювати Pro Bono або Low Bono. 

“Цей судовий позов це сигнал всім нам, що шукати виходу із патової ситуації ці інвестори, що руйнують Квіти України, не збираються. Якщо ви вболіваєте за своє місто і виступаєте проти того, щоб його знищували і забудовували – будьте готові, що якийсь “Пишний” інвестор подасть на вас до суду“, – написав Тарас Грицюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Представники громадської організації “Захистимо Квіти України” закликають приходити на судові засідання. Актуальну інформацію щодо них вони будуть розміщувати у власних соцмережах.

Нагадаємо, у липні поточного року Шевченківський районний суд міста Києва заборонив власнику демонтаж будівлі, навчально-методичного павільйону в стилі післявоєнного модернізму “Квіти України” на вул. Січових Стрільців, 49, на час судового процесу щодо порушення авторських прав архітектора будівлі Миколи Левчука

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter