Під Бахмутом загинув аналітик благодійного фонду “Пацієнти України” Остап Бринський

Дата: 23 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У бою під Бахмутом на Донеччині, 19 серпня загинув аналітик благодійного фонду “Пацієнти України”, фахівець з публічних закупівель у сфері охорони здоров’я, військовослужбовець Остап Бринський. 

Про це повідомила його дружина Младена Качурець на своїй сторінці у фейсбуку.

Остап Бринський. Фото з фейсбуку.

Військовослужбовець потрапив під мінометний обстріл і отримав смертельні осколкові поранення.

“Безмежна чорна діра болю. Наш коханий Остап Бринський загинув у бою під Бахмутом. Це сталося 19 серпня, мінометний обстріл. Уламок від снаряда змусив його серце зупинитися”, – написала Качурець. 

Вона додала, що чоловік “не був народжений для війни”, втім уже рік і два місяці служив у війську. 

“Зараз важко усвідомити, прийняти, що це – правда, що це – не дурний сон чи жарт. Я не вірила, що мені доведеться це коли-небудь писати. Уявляла, як ми будемо вітати його з нашою перемогою на Хрещатику”, – ділиться роздумами дружина.

Батьки Остапа – митці Богдан та Оксана Бринські. Його брат також воює на фронті.

“Загинув як воїн, у бою під Бахмутом. Але насамперед він був Людиною. І виконував перш за все свій людський обов’язок. Багато про нього можна сказати, він мій кумир з дитинства. Але зараз не маю сил. Він був прекрасним батьком, і це просто невимовний біль для його доньки, моєї похресниці Соломійки”, ­– написав брат Остапа Тарас Бринський.   

Парастас за полеглим бійцем відбудеться 23 серпня о 19:00 у церкві св. Ольги і Володимира в Івано-Франківську. 24 серпня, у День Незалежності України, в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового о 12:00 почнеться чин похорону.

У 2008 році Остап Бринський закінчив бакалаврську програму “Філософія” Факультету гуманітарних наук НаУКМА. Працював аналітиком благодійного фонду “Пацієнти України”, був фахівцем із публічних закупівель у сфері охорони здоров’я. Раніше працював аналітиком у Центрі “Антикорупційна платформа” та регіональним координатором з медичних закупівель у мережі DOZORRO.

Активний громадський діяч, учасник Революції гідності. 

Раніше на війні під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра загинув пластун Богдан Сенюк.

Нагадаємо, у бою з російськими військовими поблизу населеного пункту Червона Криниця Оріхівського району Запорізької області 8 серпня загинув засновник руху “Мегамарш у вишиванках”, громадський діяч, старший солдат і бойовий медик 80 окремої десантно-штурмової бригади Андрій Бабінський.

Захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка та вихованець львівського “Пласту” Микола Шаравара.

На фронті загинув і вихованець “Пласту” та військовослужбовець з позивним Депутат Володимир Петрук. Він зазнав смертельного поранення під час виконання бойового завдання. 

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув військовослужбовець на псевдо Паладін і пластун Василь Дорошенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter